Oikeanlainen järjestelmä valitaan tarpeiden ja toiveiden mukaan
Aurinkopaneelien sijoituspaikka ja suuntaus vaikuttavat niiden tuottaman energian määrään. Aurinkosähköpaneelit asennetaan useimmiten rakennuksen katolle tai julkisivuun. Muut järjestelmään kuuluvat sähkölaitteet sijoitetaan yleensä sisätiloihin.
Kun rakennus on kytketty julkiseen sähköverkkoon, rakennetaan aurinkosähköjärjestelmä useimmiten verkkoon kytkettävänä On-grid-järjestelmänä. Silloin järjestelmän tuottama ylimääräinen sähkö, jolle ei tuotantohetkellä ole omaa käyttöä, voidaan myydä verkkoyhtiölle. Vastaavasti silloin kun oma tuotanto ei kata koko kulutusta, ostetaan sähköä verkkoyhtiöltä. Omasta tuotannosta yli jäävän sähkön säilöminen akustoilla myöhempää käyttöä varten on myös mahdollista – mutta vielä melko harvinaista – myös On Grid -järjestelmässä.
Off-grid-järjestelmä toimii julkisen sähkönjakeluverkon ulkopuolella omana itsenäisenä järjestelmänään. Esimerkiksi kesämökit tai kokonaan sähköomavaraisuutta tavoittelevat kiinteistöt ovat tyypillisiä off-grid-kohteita. Off-grid-järjestelmässä sähkö kerätään talteen aurinkopaneeleiden avulla, varastoidaan akustoihin ja ohjataan edelleen sähköä tarvitsevien laitteiden käyttöön.
Aurinkosähköjärjestelmän valinta ja asennus
Aurinkosähköjärjestelmän mitoittamiseen ei ole olemassa mitään virallista kaavaa, vaan järjestelmän sopiva koko riippuu toiveistasi, tarpeistasi sekä siitä paljonko haluat järjestelmääsi investoida.
Verkkokaupastamme voit hankkia aurinkosähköjärjestelmän asennettuna tai ilman asennusta. Jotta järjestelmän käyttö on turvallista ja takuut astuvat voimaan asianmukaisesti, tulee järjestelmä aina olla asennettu hyväksytyn ja rekisteröidyn ammattilaisen toimesta ja asennuspöytäkirja tulee toimittaa myyjälle. Jos haluat tilata meiltä järjestelmän asennettuna tai haluat apua ja neuvoa järjestelmän valinnassa, voit jättää meille tarjous- tai yhteydenottopyynnön Solves Oy:n tarjouspyyntölomakkeen kautta.